2014. február 24., hétfő

J. A. Redmerski – Az örökké határa (The Edge of Always) blogturné

J. A. Redmerski  Az örökké határa (The Edge of Always) blogturné


Háttér: Az eredeti nyelven 2013-ban megjelent regény kis hazánkban 2014. február 21-én látott napvilágot.
A tavalyi év nagy sikere, A soha határa folytatása az Ulpius-kiadótól ugyanúgy váltott szemszögekkel csábít minket egy kis spontaneitásra. Azonban...
A sorozat további része a Song of the Fireflies kötet is, ami egy Az örökké határában megismert mellékszereplő-párosról hivatott szólni.
A szerző a Facebookon, érdemes like-olni: LINK 1
A könyvet megrendelhetitek: LINK 2

Ezúttal, tőlem nem megszokott módon, egy dallal indítanék.

„Ez egy rövid utazás, álmodozás,
jó, hogy itt voltam veled, jó, hogy itt voltál.
Hiába keresnék új arcokat,
hiába szeretnék magamnak új hangokat.

Ha minden szó és minden hang,
most csak nekünk örül...”

Az örökké határában, akárcsak az elődjében, szintén egy túráról olvashatunk. Barangolunk, világot látunk, megismerünk, felfedezünk – utazást teszünk a lélek körül.
Más.
Más ez a kötet, mint az előző rész. Arról szól, hogy mi van a szerelembe esés után. Sok regény ezeket már nem írja meg – és szerintem ez az ok, amiért egy kerek, egész történet folytatást kapott. Hogy meglássuk, mi van az utoljára elcsattant csók után, merthogy a történet nem ér véget... Sorozatos buktatók jönnek, próbák, amiket ki kell állni. És olykor az ember bizony megtörik – ebben a kötetben ez történt Camrynnel is. Andrew viszont, óh, Andrew... Aki annyira tud szeretni, aki annyira akar szeretni, hogy az felér a csodával a csodátlan világban.

Sötétebb, borúsabb, nyomasztóbb ez a kötet, mint az előző. Viszont humorban, sziporkázó párbeszédekben, fülledt jelenetekben nem szűkölködik! Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki nem volt odáig meg vissza A soha határáért, mégpedig azért, mert néhol nekem egyszerűen túl sok volt. Itt viszont kiegyenlítettek az arányok, a fent és a lent, és az erotikából, ami ugye nagyon fontos alappillére a regénynek, sem annyit kapunk, hogy „jó a kocsiban, a kádban, jó a fűben, az előszobában...(Road dalszöveg) Gyönyörű, érzékletes jelenetek szövik át az oldalakat, sokszor kitűnik, hogy itt már nem az újdonság érzéséről van szó, hanem valami sokkal többről.

A könyv utolsó harmada az, ami engem igazán a maga oldalára állított, ami a szívembe férkőzött és ott is maradt, ami miatt édes szájízzel gondolok vissza erre a hullámzó, pörgős, gyönyörű történetre. Aki érzelmekről szeret olvasni, annak véleményem szerint nem lesz csalódás ez a kötet. Mert ez maga a szeretet. A ragaszkodás. A feltétel nélküli. A kitartó.
Arról már nem is beszélve, hogy az üzenet, amit a könyv hordoz, nekem itt érte el a tetőpontját. Nem tudom, miért, de itt éreztem a legjobban azt, hogy igen, ezekért a dolgokért érdemes. Köpni a világra, az elvárásokra, arra, hogy ki mit akar tőlünk... Nem nekik élünk! Csak magunknak, illetve ők itt - egymásnak. 

Mivel én egy kicsit hiányoltam a táj, a helyek, a partok, a látnivalók bemutatását, ezért egy kis extrában most elhoztam nektek! Nézzetek körül velem Az örökké határa helyszínein! (a nagyobb méretért klikk a képekre)

* * *

Galveston
* amit tudni érdemes: Texas állambéli part menti város, közel 48000 lakossal. 1900-ban egy hurrikán sújtotta a várost, ami vezeti a természeti katasztrófák által kioltott életek „listáját” az Egyesült Államokban. Rengeteg, gyönyörű 19. századi épülettel büszkélkedik, és sok más látnivaló mellett, van egy hatalmas vidámparkja is.
* a történet szempontjából: Andrew, mielőtt megismerte volna Camrynt, ebben a gyönyörű városban élt. A soha határában és Az örökké határában is visszatérnek ide – ssőt, az utóbbi kötet itt kezdődik.

Raleigh
* amit tudni érdemes: a tölgyek városaként is ismerik ezt az Észak-Karolinai helységet. Az USA 42. leglakottabb városa közel 423000 lakosával. A „Karolinai hurrikánok” nevezetű profi jégkorongcsapat székhelye.
* a történet szempontjából: Camryn otthona, mielőtt találkozna Andrew-val. Az örökké határa fontos helyszíne, közvetlen Galveston után következik.



Chicago
* amit tudni érdemes: a „Szeles város” Illinois államban, amely az Államok harmadik legnépesebbje. Itt építették fel a világ legelső felhőkarcolóját, innen indult ez a fajta építkezés a hódítóútjára. Két igencsak híres Batman-filmben (Kezdődik!, A sötét lovag), ez a város „Gotham City”. Kanye West, R Kelly vagy például a Fall out Boy otthona ez a hely.
* a történet szempontjából: Aidan bátyó lakhelye ez a gyönyörű, hatalmas város, akihez én is szívesen ellátogatnék... :D Itt üzemelteti a népszerű bárját, ahol Andrew és Camryn kipróbálja a színpadot... Fontos kiindulópont a történetben.

Virginia és Myrthle Beach - utazunk...

Savannah
* amit tudni érdemes: Georgia állam, Savannah folyó partja. Az Atlanti óceán csak néhány kilométer... Itt forgatták „Az utolsó dal” c. filmet is, a nagysikerű Nicholas Sparks-regény alapján, Miley Cyrus és Liam Hemsworth főszereplésével.
* a történet szempontjából: Csak annyit mondok: Camryn igen emlékezetes születésnapja ;)



Madrid
* amit tudni érdemes: Spanyolország fővárosa, több mint hárommillió fő lakja. Itt van a Real Madrid otthona is, továbbá rengeteg múzeum, templom, csodálatos tér és könyvtár várja a látogatókat. Testvérvárosai többek között New York, Párizs, Lisszabon, Moszkva.
* a történet szempontjából: Asher bátyó lakhelye... De nagyon szívesen körbenéznék nála is! :D 

"Mert csak egy életünk van. Csak egyetlen esély arra, hogy érdemes legyen élni."

Pontozás: 5/4


A turnéhoz tartozott egy játék is, és mivel én voltam az utolsó állomás, nálam olvashatjátok a nyertesek neveit. :) Tehát a három szerencsés:
Ruttkay Judit,
Szilvi Likács,
M Fandl Kata.

Gratulálunk! :) Kérjük, hogy vegyétek fel a kapcsolatot az oldallal a Facebookon. Klikk ide: LINK 3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése