2012. augusztus 18., szombat

Meg Cabot - A fiú a házból

Meg Cabot – A fiú a házból

A könyv borítója
Szégyellem, hogy egészen a hét közepéig fogalmam sem volt, miféle kincseket hagyok ki azzal, ha nem olvasok Cabot könyveket. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy régebben is figyelemmel kísértem a munkásságát, tudtam, ki Ő, de odáig soha nem jutottam el, hogy akár egyetlen könyvét is a kezembe vegyem. Jogos hát a kérdés, miért ragadtam a kezembe éppen most az egyik kötetét. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy nagyon kedves barátnőm, Liz világított rá, mennyire tehetséges is Cabot, és az apró, bemásolt részletek engem is teljesen lenyűgöztek – így történt, hogy nem is olyan régen lecsaptam az első Cabot kötetemre, amely kétségkívül életem egyik legjobb választása volt!


Az írónő

Az írónőről: Meggin Patricia Cabot, Amerikában született 1967-ben. Első regényei Patricia Cabot néven jelentek meg, valamint később Jenny Carroll néven is publikált. Eredetileg illusztrátorként dolgozott, majd később a New York-i egyetemen vállalt munkát, és ennek az állásnak köszönhetően már több ideje jutott az írásra. Munkásságához összesen 61 kiadott regény - ami tartalmaz 2 mesekönyveket, 41 tini könyvet, 10 felnőtt könyvet, és 8 hasonlóan felnőtt könyvet, amiket még Patricia Cabot néven írt – tartozik, amelyek kivétel nélkül mind-mind valami újjal szolgálnak. (Forrás: Liz Small)


Elérhetőségek:

E-mail: meg@megcabot.com

Ismerős számotokra, amikor kényelmesen elhelyezkedtek a fotelban – vagy az ágyban, egy sarokban, esetleg a hintaágyban – egy ígéretesnek ígérkező könyvvel, majd fellapozzátok azt, érzitek a könyv illatát, halljátok a lapok suhogását, és egész egyszerűen csak elvesztek benne? Nincs külvilág, nincs idő, csak Ti vagytok és a könyv. Nos, ez történt velem is a minap, amikor a kezembe vettem Meg Cabot könyvét – teljesen elvarázsolt. Először ez az e-mail-regény forma fogott meg – kicsit emlékeztetett a Szürke ötven árnyalatában helyenként felbukkanó e-mailezgetésekre –, és az sem volt utolsó szempont, hogy így mindig a lényeget tudtam meg, nem voltak felesleges, töltelékinformációk a könyvben. Eddig nem találkoztam még ilyen formátumban megszerkesztett könyvvel, de az egészen biztos, hogy szívesen olvasnék ehhez hasonlót! Ki tudja, talán az írónő nem is tudta, mennyire a huszonegyedik század embereihez szól majd ez a regénye, hiszen a mai, felgyorsult világban többnyire e-mailben, közösségi oldalakon éljük az életünket/kommunikálunk egymással. A furcsa, ám mindenképpen tetszetős formai világ után a következő dolog, amire emlékszem, hogy mosolyogtam – de azt folyton! Egyszerűen lehetetlen volt megállni, hogy ne nevessek fel egy-egy hasznos tanácson, vagy beszóláson, abszurd helyzeten. Amikor Liz arról mesélt, majd észreveszem a jellegzetes Cabot humort, még sejtelmem sem volt, hogy miről beszél. Aztán persze megtapasztaltam, ahogy a könnyed, olvasmányos stílust, a gördülékeny cselekményt, a szerethető jellemeket – egyszóval mindent, amit a Meg Cabot név magába foglal. Letehetetlen könyv, s így, két nappal később sem jut eszembe olyasmi, ami miatt kevésbé szeretném ezt a regényt – egy olyan történet, ami a maga hóbortos és szórakoztató módján tökéletesen megállja a helyét a huszonegyedik század rohamosan fejlődő világában.

Pontozás: 5/5

4 megjegyzés:

  1. Angelci! Sziaszia!^^

    Jaj, nagyon örülök, hogy ennyire megfogott Téged a könyv. Habár, őszintén szólva, ebben nem is kételkedtem. Ki ne szeretné Cabotot? De komolyan! Ééééés látom, tetszett ez az e-mailezős dolog is. Tényleg ez volt az első ilyen könyv, amit olvastál? Nekem a harmadik! :D Van még Cabotnak egy könyve, az Esküvő olasz módra, az is ilyesmi kivitelezésű, illetve Cecelia Ahern Ahol a szivárvány véget ér című könyve is. Ajánlom ezeket is figyelmedbe. Nekem is nagyon tetszik ez az e-mailezős, levelezős forma, sőt éppenséggel nagyon szívesen írnék én is így egy könyvet :)

    Nagy puszi, és örülök, hogy a segítségedre lehettem ennél a bejegyzésnél :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Liz!^^

      Juj, hát alap, hogy imádtam! :D Most már én is Cabotista vagyok! XDD Ez egy új vallás, kérlek szépen, és mindenkinek csatlakoznia kell! :D
      A tippeket pedig nagyon köszönöm, már szét is nézek a bűvös könyvlelősdi oldalon, hogy van-e még elérhető Cabot könyv a számomra :P A Cecelia Ahern könyvért pedig éppen 'harcolok' :DDD Köszönöm a segítséget! :))

      Csókollak,
      Angel

      Törlés
  2. Nekem is nagyon tetszett. Annyira magával ragadott ez a különleges modern forma. Tényleg, akinek nem jön be Cabot annak ízlésficama van. Ráadásul a forma miatt teljesen realisztikus volt, így nem eset nehezemre beleélni magam. Néha annyira nevetem rajta, hogy kiesett a könyv a kezemből, sőt már a hátam fájt tőle. Ezt kihagyni, annyi mint megfosztani magunkat egy kiadós élménytől. Az írónő a szavak boszorkája, úgy kerekíti a történetet, ahogy azt más nem nagyon tudja. Teljesen hozzám szólt, a hasznos gondolatok, amik rávilágítanak, arra, hogyan maradjunk meg ebben a rohanó világban nagyon tetszettek, éreztem ahogy csilingel bennem egy csengő, hogy igaza van. A beszámoló is nagyon tetszett, csak a lényeges dolgokra mutattál rá, de teljesen egyet értetem veled, csak éppen eddig ezt nem sikerült megfogalmaznom magamban, mi is teszi különlegesé az írónőt, de az egészet tovább gondolva annyira jó dolgokra jöttem rá, ezt nagyon köszönöm. Vivcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vivcsi!

      Hu, örülök, hogy nem csak nekem jött be ennyire ez a könyv, és hogy az ajánlóm átadta a lényeget, valamint adott valami pluszt is! :) Most már én is úgy hiszem, hogy aki nem olvasott még Cabot könyvet, annak komoly gondjai lehetnek :'D Még szerencse, hogy én már átestem a tűzkeresztségen :DDD Most újabban a már Liz által ajánlott Esküvő olasz módra című könyvére fáj a fogam - izgatottan várom, hogy a kezemben tarthassam!

      Angel

      Törlés