2011. szeptember 20., kedd

Ringer

Ringer ajánló

Itt van az ősz, itt van újra… Ezzel együtt pedig én is megjöttem egy újabb ajánlóval. A választásom ezúttal egy sorozatra esett, ami nem is annyira meglepő, hiszen amint beköszönt a szeptember, a CW rengeteg sikersorozattal lep meg bennünket. Többek között útjára indította a Gossip Girl 5., valamint a Vampire Diaries 3. évadát, és emellé szuvenírként megkaptuk a Ringer című legújabb tévésorozatot is! Izgatottan indítottam el a lejátszót, hiszen a nagy beharangozást, valamint Sarah Michelle Gellar nevét tekintve biztos voltam benne, hogy a sorozat elnyeri majd a tetszésem… Nos, lássuk, mi sült ki belőle! ;)



Bepillantás a részletekbe:

Várható évadok: 1 évad (6 rész)
Rendezők: Eric C. Charmelo, Nicole Snyder
Szereplők: Sarah Michelle Gellar (Buffy, Kegyetlen játékok, Átok), Ioan Gruffud (Fantasztikus négyes, Titanic, Artúr király), Nestor Carbonell (A sötét lovag, Lost), Kristoffer Polaha (Nyomtalanul, Dollhouse), Mike Colter (Salt ügynök, Millió dolláros bébi), Tara Summers (Boston Legal, Alfie)


Bevallom, elég döcögősen indult be a történet, noha a filmkészítők rendesen tettek róla, hogy már az első képkockánál felszökjön az adrenalin szint. Üldözés, bujkálás egy betörő elöl, egy kis fojtogatás, majd egy kiáltás: „Nem én vagyok az!” Azt hiszem, itt kaptam fel legelőször a fejem! A történet két szálon fut, egészen pontosan két ikertestvér életén át: Egyikük Bridget, aki alkoholista – bár leszokóban van –, és ha az alkohol csalóka szava nem lenne elég, emellé még kapott a nyakába egy bandafőnököt is, aki ellen tanúskodnia kellene egy tárgyaláson. A másik testvér Shioba, aki mindenben szöges ellentéte Bridgetnek. Irigylésre méltó élete van New Yorkban, és ha éppen nem a Park Avenue-i lakásában hódol a semmittevésnek, vagy egy 5th Avenue-i butikban veri el a pénzét, akkor Hamptonsban sütteti a hasát. Tökéletes élet. Legalábbis látszólag… Ugyanaz a vér folyik az ereikben, egy neveltetésben részesültek, tökéletes másai egymásnak, mégis… Ennél különbözőbbek már nem is lehetnének.

Az események azonban nem állnak meg ennyinél, míg az egyik percben Rock Springsben járunk egy olcsó, lezüllött motelben, a végítéletre várva, a következő pillanatban máris New Yorkban találjuk magunkat, ahol semmi sem az, aminek látszik. Bridget kézbe veszi az élete irányítását, és maga mögött hagyva mindent Shiobához menekül, ekkor még nem is sejtve, hogy élete talán legnagyobb ballépését követi el ezzel. Itt meg kell, jegyezzem, mennyire hátborzongatóan fenomenális volt, amikor a két testvér a tükör előtt állt, és a közös múltról beszélgettek, amelyet egyelőre még jótékony homály fed. Természetesen nem beszélhetnénk igazi sorozatról, ha előbb-utóbb nem következne be a cselekményt beindító bonyodalom, ami jelen esetben az, hogy Shioba nyomtalanul eltűnik a tengeren, maga után hagyva a jegygyűrűjét, és az életét. Bridget jó testvérhez hűen először teljesen kétségbeesik, segítséget akar hívni, aztán egyszer csak váratlanul sorsfordító döntést hoz: Átveszi testvére életét, hiszen Shioba férje semmit sem tud arról, hogy a feleségének van egy eltitkolt ikertestvére. Ezzel a csillogó élettel azonban nem csak lehetőségeket kap egy új életre, hanem egy kiábrándult férjet, egy problémás mostohalányt, egy szeretőt is, aki egészen véletlenül a legjobb barátnőjének a férje, valamint egy édes terhet, amely voltaképpen soha nem is létezett…

Mielőtt azonban lelőném az összes poént az első részből, összegezném a gondolataimat. A szereplőgárda színészi játéka egyelőre nem bűvölt el annyira, de ha őszinte akarok lenni, nem sok karakternek volt ideje kibontakozni a bevezető részben. Láthattunk egy FBI ügynököt, aki játssza a jó zsarut, egy támogatót, aki odavan a főhősnőért, egy elhanyagolt férjet, aki inkább dühös, mint odaadó, egy szeretőt, aki túlzottan rámenős, és egy barátnőt, aki mit sem sejt a körülötte folyó színjátékból. Sarah Michelle Gellar azonban most is hozta a formáját, hiszen egyszerre két, titkokkal teli személyiséget is játszik, ami valljuk be, nem kis feladat. Számomra az ő színészi játéka csillagos ötös, és látok benne fantáziát, ahogy megformálja mindkét testvért; mintha egy tükör előtt álló nőt figyelnénk és a tükörképét. Két külön világ, de ők is tudják, hogy valamiért mégis egyek. Plusz jó pont továbbá, hogy az egyes jelenetek alá beillesztett zenék mindig hűen tükrözték a hangulatot, valamint, hogy azért a rész végére felrobbant egy bizonyos „időzített bomba” ;)

„Ebben az egészben elvesztettem azt, aki a legfontosabb a számomra. És most visszakaptam. De már nincs többé.”

Pontozás:
5/4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése