2013. január 7., hétfő

Kerstin Gier – Időtlen szerelem trilógia (Edelstein Trilogie)

Kerstin Gier: Időtlen szerelem trilógia – azaz Rubinvörös, Zafírkék és Smaragdzöld (Edelstein Trilogie)

„Amikor megcsókolsz, Gwendolyn Shepherd, az olyan, mintha elveszteném a kapcsolatot a szilárd talajjal. Fogalmam sincs, hogyan csinálod, vagy hol tanultad. Ha egy filmből, akkor mindenképpen meg kell néznünk együtt.”
(Részlet a harmadik részből)

Háttér: Az első kötet, ami a Rubinvörös címet viseli, 2010-ben jelent meg nálunk, a Zafírkék 2011-ben, a befejező rész pedig tavaly év végén.
Nemsokára egyébként bemutatjátok a könyvből készült film első részét, a trailert IDE KATTOLVA elérhetitek.
Az írónő Facebook oldala EZEN A LINKEN található.
Kerstin Giernek egyébként jelent meg másik több könyve is magyarul, Anyák maffiája (2009, Trivium), Felettébb tisztességtelen ajánlat (2011, Trivium), Férfiak és egyéb katasztrófák (2009, Trivium), Halálom után felbontandó (2008, Trivium) és Keresztanya (2010, Trivium), de a Könyvmolyképző Kiadó által prezentált trilógiájával vált ismertté.

Dióhéj: a regény napjaink Londonjában kezdődik, amikor megismerkedünk a cserfes, vicces, de érzékeny Gwennyvel, a főszereplővel. Teljesen átlagos gimnazistának tűnik, van egy leges-legjobb barátnője, imád filmeket nézni és ha ez nem lenne elég – időutazó famíliából származik. Ekkor ő még azt hiszi, hogy az unokatestvére, Charlotte örökölte a gént, ami felelős az időutazásért, de rövid úton kiderül, hogy tévedett. Hogy mindenki tévedett.
Ekkor indul be a regény igazán (a Rubinvörös), hiszen Gwendolyn rájön a dologra, és csakhamar túl is esik az első temportálásán. (Ezt nevezik az időben való utazásnak.)
Amint Gwen belecsöppen ebbe a világba, minden a feje tetejére áll: nem ért semmit, nem bíznak benne, és mindennek tetejében még Gideon is olyan furcsa... Ez a srác Gwenny időutazó partnere, roppant humoros és magabiztos és noha nem mindig kedves – általában nem kedves – az én szívem ellopta.

A regény különlegessége az, hogy a három rész pusztán néhány napot vesz csak fel. De ez alatt a néhány nap alatt annyi minden történik, hogy ötszáz oldalban sem tudnám leírni. :D

Megpróbálom jellemezni mégis néhány szóban, tömören, mert nem nagyon tudom máshogy:
Fordulatos. Kalandos. Gondolkodós. Meglepődős. Romantikus. Bájos. Rettentően vicces. Kedves. Hiteles. Betekintős a történelembe. Menüettes. Emberi. Igazi barátos. Testvéres. Családos. Erika szívét ellopós.

Igazság szerint azért tartottam fontosnak, hogy írjak erről a regényről, mert szeretném felhívni rá az emberek, az olvasók figyelmét. Én húszévesen olvastam el, és imádtam, belefeledkeztem, nem tudtam letenni, miközben viaskodtam magammal, hogy de mégis le kéne, mert túl gyorsan vége lesz. És igazam lett. Túl gyorsan lett vége.
Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani, aki szeretne egy másik világba, egy múltbéli világba repülni, vagy csak nevetni egy jót, és beleveszni egy nagyon jól kitalált és kivitelezett történetbe.
Ha pedig valaki azon gondolkozik, hogy a gyerekét, unokahúgát, unokáját lepi meg vele – tegye! Imádni fogja. :)

Ramóna képe
Pontozás: 5/*5 (kedvenc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése